+ Meer informatie

BEURSBERICHT

Iets lagere prijzen

2 minuten leestijd

AMSTERDAM - De Amsterdamse effectenbeurs heeft de week lager afgesloten, waarmee de neergaande lijn werd ~ gecontinueerd. Bij de start van de fiandel konden zich de internationale aandelen vrij goed handhaven, maar in veel andere sectoren van de beurs brokkelden de prijzen nog wat af.

Zwak in de markt lagen o.m. de scheepvaartaandeldn. Nedlloyd startte f 1 lager op f 128,50 om daarna iets aan te trekken. Van Ommeren ging als reactie op het jaarverslag en de toelichting op die gegevens met f 0,70 omlaag tot f 32,50.

Van de hoofdfondsen boekten Koninklijke Olie en Unilever een winst van f 0,50 op resp. f 93,20 en f 145,80. Hoogovens reageerde in eerste instantie op de verliezen die in het eerste kwartaal zijn geleden met een achteruitgang tot een laagste prijs van f 17. Daarna volgde een herstel. Akzo was fractioneel lager op f 22,60 en Philips was onveranderd f 21,30.

Van de bankaandelen moest de NMB nog f 2,50 achteruit tot f 157. ABN was fractioneel hoger en AMRO Bank ging enkele dubbeltjes omlaag tot f 55.

Nationale Nederlanden ging f 1,80 terug tot f 113,70. Tijdens beurs trok de prijs iets aan. AMEV verloor f 0,60 op f 89,60.

De uitgevers waren wat lager als gevolg van uitlatingen van De Telegraaf over de verwachtte gang van zaken in 1981. Pakhoed werd voor het eerst minus f 3 dividend verhandeld en daarmee rekening houdend trok de koers Iets aan. Van de bouwers noteerde HBG ex-dividend per saldo ruim f 1 hoger op f 69,20.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.