+ Meer informatie

Riad krijgt voorlopig geen Duitse wapens

Bonn kan levering niet verantwoorden

1 minuut leestijd

RIAD — West-Duitsland zal voorlopig geen wapens leveren aan Saoedi-Arabië. Bondskanselier Schmidt verklaarde dinsdag in besprekingen met de Saoedische regeringsleider en kroonprins Fahd op het ogenblik geen mogelijkheden te zien voor de verkoop van wapens aan Saoedi-Arabië wegens de Westduitse exportrestricties op wapens en gezien het feit dat West-Duitsland in de regel geen wapens levert aan landen die geen lid zijn van de NAVO.

Dit heeft Schmidts woordvoerder, Kurt Becker, meegedeeld. Schmidt liet kroonprins Fahd weten dat de wapenverkoop voorlopig niet door kan gaan daar de daarvoor noodzakelijke versoepeling van de Westduitse exportbepalingen in eigen land politiek moeilijk is en nog wel enige maanden op zich zal laten wachten. Volgens die tien jaar oude bepalingen worden geen wapens geleverd aan landen in een gebied van politieke spanning.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.