+ Meer informatie

Heinkenszand krijgt fietstunnel onder Drieweg

1 minuut leestijd

HEINKENSZAND - De raad van Borsele ging gisteravond akkoord met de aanleg van een fietstunnel onder de Drieweg ter hoogte van het Kruissewegje bij Heinkenszand. Alleen de eenmansfractie van D66 stemde tegen.

D66'er L. C. A. Schoor was niet overtuigd van de noodzaak om juist bij het Kruissewegje een fietstunnel aan te leggen. Volgens hem waren de andere mogelijkheden onvoldoende onderzocht. Zo had hij graag gezien dat ook mogelijkheid was bekeken om het fietspad langs de Heinkenszandseweg door te trekken tot aan de Drieweg en vanaf dat punt een oversteek te maken naar de Bimmelsweg. Hij verweet het college enigszins een ad-hoc-beleid te voeren.

Wethouder M. H. de Bart maakte echter duidelijk dat alle mogelijke alternatieven wel degelijk zijn bekeken, maar dat een fietstunnel ter hoogte van het Kruissewegje, mede gelet op de subsidie van de provincie, als beste uit de bus was gekomen.

Hoewel de overige fracties zich in het collegevoorstel konden vinden, waren met name CDA en SGP teleurgesteld over het vervallen van het fietspad langs de Monsterweg tussen Borssele en 's Heerenhoek.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.