+ Meer informatie

KLM Suriname trekt deel van reserveringen in

1 minuut leestijd

AMSTERDAM/PARAMARIBO (ANP) - De KLM in Paramaribo heeft een deel van de OK-reserverlngen vanaf 24 juli Ingetrokken. De maatregel geldt voor de maanden augustus en september en alleen voor passagiers die hun business-classtlckets met Surinaams geld hebben betaald.

Dit heeft een woordvoerster van de vliegmaatschappij gisteren in Amsterdam verklaard. Eerder deze week verspreidde de Associatie van Surinaamse reisagenten abusievelijk het bericht dat alle passagiers die hun ticket met Surinaams geld hadden gekocht niet door de KLM zouden worden vervoerd.

Eind juni schortte de KLM tijdelijk de verkoop van tickets in Surinaamse courant op. Deze maatregel is inmiddels weer ingetrokken. De opstelling van de KLM vloeide voort uit het tekort aan vreemde valuta bij de Surinaamse overheid.

De Nationale Democratische Partij heeft verklaard geen vergaderingen te zullen bijwonen zolang het Surinaamse parlement niet voltallig is. Dinsdag liep de twaalf man sterke NDP-fractie uit protest weg bij de presidents- en vice-presidentsverkiezingen. De NDP vond dat de stemming niet mocht worden gehouden omdat nog niet alle 51 parlementariërs tot de Nationale Assemblee zijn toegelaten. De NDP vindt dat het parlement zich moet beraden op het „ondemocratisch handelen" van voorzitter Lachmon.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.