+ Meer informatie

Rotterdamse graanmarkt

2 minuten leestijd

ROTTERDAM — De temperaturen blijven aan de lage kant voor de tijd van het jaar en zo wordt er momenteel nog flink bljgevoerd. Het wil nog maar slecht groeien. Voor disponibele grondoffen moesten hoge prijzen worden betaald. De dollar speelde lok weer in het grote spel mede, en was ƒ2,457.

Voor loco' Amerikaanse en spoedig leverbare Franse mais werd meer betaald. Ook voor latere posities werd iets meer gevraagd. Gerst en tarwe noteerden hoger tot vorige week en in havei kwam er iets verlichting door offertes van 55/56 kos Zweedse haver gewacht binnenland.

Gegevens over de economie in Noord-Amerika en verwachtingen over het verloop van de rentevoet geven aanleiding te denken dat de dollar niet lager zal lopen. Verder krijgen we de eerste tijd te maken met de gebruikelijke weermarkten in Noord-Amerika waar vooral de soyabonen en mee/olie noteringen in Chicago zo gevoelig voor zijn.

Cocosschilfers gaan regelmatig uit loco voorraad weg en er resten nog enkele gewachte boten waar eveneens de vraagprijzen voor betaald werden. Cocosschrootpellets waren gezocht voor direct, maar niet te vinden. Op zomeren wintermaanden deed men op cocos nagenoeg niets, lijnschilfers zijn schaars en duur.

Ook hier op aflading hoge prijzen zonder enige kooplust in de boorvrijsector.

Maisgluten zijn voldoende uit aangekomen boten te koop en hiervan lagen de noteringen-iets in kopersvoordeel. Aangezien men op soya niet zo flauw is en de nauwe relatie tussen de soyabonen en maismarkten, ligt het in de lijn der verwachting dat glutenpellets ook niet veel lager zullen lopen. Moutkiempellets waren als vervanger van gluten soms gevraagd. Palmpitschilfers blijken voor velen een prima product. Raapschroot ontbreekt op een enkele loco post na.

Ups en downs

Soyaschroot had ups en downs met alléén wat vraag aan de voorkant. Men blijft dicht bij huis en doet het zeer voorzichtig aan.

Tegen alle verwachting in, gaat tapioca wat lager lopen. Hoe lang dit duren gaat is een vraag, maar tapioca ligt in het algehele voederpakket nog inte- Vorige haar toonde Tuinsressant. En gezien Rusland bijna een miljoen ton tapioca heeft gekocht, zullen de prijsverschillen toch erg klein blijven. Lucerne is wat duurder geworden. Molenafvallen blijven duur met enige flinke zaken op zomer levering van Hollandse fabrieken. Het aanbod van citrus voor direct is te groot voor opname op de locale markt en daarom daalden de prijzen van boten. Binnenkort zal het aanbod van citrus echter niet groter worden en gezien de krappe positie van de Hollandse brokjes zal pulp niet flauw gestemd zijn. Er is voor de mieuwe oogst iets meer uitgezaaid.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.