+ Meer informatie

Litouwen en Rusland sluiten handelsverdrag

1 minuut leestijd

MOSKOU - De Russische Republiek, de grootste republiek van de Sowjet-Unie, heeft met de Baltische republiek Litouwen een overeenkomst gesloten voor economische samenwerking.

'Het Sowjet-persbureau Tass, dat dit bekendmaakte, heeft laten weten dat de overeenkomst, waarvan de bijzonderheden nog moeten worden /astgelegd, geldt voor een jaar. Litouwen is er op uit zijn banden • net andere republieken in de SowjetJnie te verstevigen om zijn afhankelijkheid van Moskou te verminderen. De Baltische republiek heeft er geen geheim van gemaakt de republiek van Boris Jeltsin, die ook streeft naar grotere zelfstandigheid, liever als partner te hebben dan Moskou.

De Russische Republiek wil directe handelsbetrekkingen met andere republieken aanknopen en de invloed van de bureaucratie in Moskou verminderen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.