+ Meer informatie

Franse religieuze leiders willen snel einde Golfoorlog

1 minuut leestijd

PARIJS (KNA) - Nu de kans op het gebruik van chemische, bacteriologische en nucleaire wapens toeneemt, hebben de leiders van de kerken en de joodse en moslimgemeenschappen in Frankrijk opgeroepen tot een spoedig einde van de Golfoorlog.

De leiders waarschuwden dat het gebruik van niet-conventionele wapens tot niets anders leidt dan „een massale sterfte onder de burgerbevolking en de verstoring van het milieu". Het is volgens hen „ondenkbaar" dat dergelijke wapens ingezet worden ter verdediging.

„Met alle mensen die bezorgd zijn om de toekomst van de mensheid, uiten wij onze bezorgdheid over alles wat in deze oorlog nodeloos gevaar oplevert voor de burgerbevolking en de hele wereld", wordt in de verklaring gezegd.

De oproep is ondertekend door de voorzitter van de rooms-kathoheke bisschoppenconferentie, J. Duval, de president van de Franse protestantse kerk, J. Stewart, de orthodoxe bisschop Jeremie, de rector van de grote moskee in Parijs, T. Haddam, opperrabijn J. Sitruk en de voorzitter van de Raad van joodse organisaties, J. Kahn.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.