+ Meer informatie

Assen pakt waterprobleem aan

3 minuten leestijd

ASSEN - De gemeente Assen stelt 1 miljoen euro beschikbaar voor riolering en drainage voor begraafplaats De Boskamp. Hierdoor zal over ruim een halfjaar niet alleen het regenwater snel worden afgevoerd, maar daalt ook de grondwaterstand. Al twintig jaar is er wateroverlast op de begraafplaats. Grafzerken verdwijnen onder water.

Legionella in kinderdagverblijf

ASSEN - Tijdens de halfjaarlijkse routinecontrole van de waterleiding is een legionellabacteriebesmetting aangetroffen in het kinderdagcentrum De Arkel in Assen. De stichting De Leite, waaronder het dagverblijf voor verstandelijk gehandicapten valt, heeft uit voorzorg een tijdelijk verbod uitgevaardigd op douchen en zwemmen.

Politie pakt Poolse autokrakers op

BEILEN - Met de aanhouding van vier mannen uit Polen heeft de politie in Beilen 22 autokraken opgelost. De vier inbrekers werden aangehouden in Duitsland. In hun auto lagen veel autoradio's en andere spullen, afkomstig van de autodiefstallen.

Bedrijf in Dreumel uitgebrand

DREUMEL - Een bedrijf aan de Bouwing in Dreumel is gistermorgen geheel uitgebrand. Een woongedeelte, dat aan het bedrijf zat, bleef behouden. Er was enige tijd ontploffingsgevaar van opgeslagen brandbare materialen, zoals gasflessen. Persoonlijke ongelukken deden zich niet voor.

Ede onderzoekt betere fietsroutes

EDE - Er komen binnenkort meer mogelijkheden om het centrum van Ede met de fiets te doorkruisen. De raad van Ede heeft daartoe gisteren een voorstel van ChristenUnie-raadslid M. Idema aangenomen. Door de aanwijzing van het centrum als voetgangersgebied werd de fiets te veel geweerd. Het college gaat nu onderzoeken welke fietsroutes door het hart van Ede mogelijk zijn.

Twee jaar cel voor brandstichter

HOOGEVEEN - Een 51-jarige man uit Hoogeveen is gisteren door de rechtbank in Assen veroordeeld tot twee jaar cel wegens brandstichting en vernieling. In juli van dit jaar belde hij op een nacht in beschonken toestand aan bij een woning aan de Gebroeders Poststraat in Hoogeveen. Hij wilde gereedschap dat hij had uitgeleend terug. Toen hij niet kreeg wat hij wilde, stak hij de woning in brand.

Windmolens mogelijk in Haatlandhaven

KAMPEN - Het college van Kampen heeft de Haatlandhaven/Zuiderzeehaven als voorkeurlocatie aangewezen voor de plaatsing van windturbines. Als alternatief is een noordwestlocatie langs de N50 aangewezen. Een plan om windturbines te realiseren in de driehoek Kampen-Genemuiden-Zwolle in de Mastenbroekerpolder is van de baan. Dat heeft wethouder M. van Pijkeren gisteren bekendgemaakt.

Winkel Lunteren doelwit overval

LUNTEREN - Een man heeft gistermiddag een winkel aan de Stationsstraat in Lunteren overvallen. Hij eiste geld en dreigde met een wapen. De man ging ervandoor met geld.

Veenendaalse boerderij monument

VEENENDAAL - Het college van B en W van Veenendaal heeft besloten om boerderij Berkenstein aan de Vondellaan te restaureren en toe te voegen aan de monumentenlijst. Als het aan het college gelegen had, was het boerderijtje begin dit jaar afgebroken maar door de vele protesten kwam na een onderzoek aan het licht dat de boerderij uniek is. De gemeente laat het boerderijtje met bakhuis zelf restaureren om het daarna te verkopen.

Fracties willen geld voor kleine steden

ZWOLLE - De gezamenlijke statenfracties van GroenLinks, D66, GPV en RPF in Overijssel willen geld voor kleine steden. Sociale problemen doen zich volgens hen niet alleen in de grote steden voor. Voor de vijf grote steden in Overijssel is al geld beschikbaar voor deze problemen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.