+ Meer informatie

Prijzen voor collegialiteit

3 minuten leestijd

Het personeel van De Akker, een van de twee reformatorische scholen voor speciaal onderwijs in Barendrecht, heeft een "Support Award voor collegialiteit en inlevingsvermogen" van het Nationaal Reumafonds gekregen. De Support Award werd dit jaar voor het eerst uitgereikt. De Akker behoorde tot de tien genomineerden, waaruit drie prijswinnaars werden gekozen. De school eindigde als derde. De Akker was voorgedragen door logopediste J. A. J. Landman-Rijkschroeff vanwege de steun die haar collega's haar boden nadat er reuma bij haar geconstateerd was. De prijzen werden afgelopen zaterdag overhandigd in het Scheveningse Kurhaus. De eerste prijs ging naar de collega's van Martin Peereboom, metaalbewerker bij Furigas in Assen, de tweede naar het team van Judith Helvoirt, businessanalist bij Deloitte&Touche in Eindhoven.

Zingenderwijs

De 53 kinderdagverblijven van SKON, een landelijke, particuliere kinderopvangorganisatie, krijgen dinsdag de eerste Zingenderwijs-predikaten overhandigd. Ze worden uitgereikt door de stichting Zingenderwijs, die zich inzet voor de muzikale vorming van kinderen, waarbij het zingen als kernactiviteit wordt beschouwd. Zingenderwijs is onderdeel van Unisono, het landelijk centrum voor amateurmuziek.

Warme hap

De Vereniging voor Openbaar Onderwijs (VOO) gaat op korte termijn afspraken maken met cateringorganisatie Apetito over het aanbieden van warme maaltijden tussen de middag op alle aangesloten basisscholen. Uit de evaluatie van een tweeweekse proef met warme maaltijden in Almere blijkt dat 67 procent van de ouders de mogelijkheid om op school warm te eten zeer op prijs stelt en bereid is voor de maaltijden te betalen. De kinderen die aan de proef hebben deelgenomen, vinden het eten "heel erg lekker." Ze vinden het ook gezellig om samen met de andere kinderen warm te eten, aldus de VOO. Ook de ouders, van wie een aantal zelf heeft geproefd, zijn tevreden over de kwaliteit van de maaltijden. Opvallend is volgens de vereniging dat ook een aantal leerkrachten aangeeft graag op school te willen eten. De VOO concludeert dat er voldoende behoefte is om warme maaltijden te verstrekken op basisscholen.

Hogeschool werkt samen met jeugdzorg

Door nauwere samenwerking tussen Hogeschool Saxion in Enschede en Jarabee Jeugdzorg in Twente hopen beide instellingen opleiding en praktijk beter op elkaar af te stemmen. Ook werving en selectie, uitwisseling van personeel, het gezamenlijk opzetten van een informatie- en documentatiecentrum en het ontwikkelen van een digitale helpdesk binnen de jeugdzorg behoren tot de samenwerking. Medewerkers van Jarabee zullen gastlessen gaan verzorgen binnen de Academie Mens en Maatschappij van Saxion. Studenten van de hogeschool kunnen toegepaste onderzoeken gaan doen voor Jarabee.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.