+ Meer informatie

Kangoeroes leven zich uit in Loonse duinen

1 minuut leestijd

LOON OP ZAND - In de bossen en op de zandvlakte van de Loonse en Drunense Duinen huppen sinds zondagavond twee kangoeroes —moeder en zoon— rond die op die avond in Loon op Zand uit een tuin van een particulier zijn ontsnapt.

De kaïiloerdes zijifKWSIèens een woordvoerster van de rijkspolitie razendsnel en daardoor vrijwel niet te vangen. „We wachten tot we een melding krijgen en gaan er dan met een dierenarts op af. Meer kunnen we niet doen". Tot nu toe is er pas een melding geweest en wel zondagnacht, kort nadat de dieren onder het hek van de "tuin door de vrijheid tegemoet waren gekropen. Een automobilist belde de politie op met de mededeling dat er een kangoeroe de weg overstak. Voordat de veearts arriveerde, was het dier hem al weer gesmeerd en liet zich sindsdien niet meer zien.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.