+ Meer informatie

Nederland tekent milieuverdrag Antarctica

1 minuut leestijd

DEN HAAG (ANP) - Nederland ondertekent vrijdag 4 oktober het milieuprotocol bij het Antarcticaverdrag, zo heeft Buitenlandse Zaken in Den Haag gisteren meegedeeld.

Volgens dit protocol, een aanvulling op het sinds 1961 bestaande verdrag, is het Zuidpoolgebied „een natuurreservaat gewijd aan vrede en wetenschap", waar gedurende ten minste vijftig jaar mijnbouw, olieboringen en in het algemeen iedere vorm van de winning van mineralen zijn verboden.

De 26 landen die partij zijn bij het verdrag zullen verslag uitbrengen van de milieu-effecten van alles wat zij op Antarctica ondernemen. Een Comité voor Milieubescherming zal aanbevelingen doen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.