+ Meer informatie

Notterxlams^^^^^^^

3 minuten leestijd

ÊS Overzicht door firma A. Makkreel ; In de graansector waren de prijzen 'zeker niet lager. Vooral Franse maïs is fiks duurder geworden, maar gelukkig is er redelijk vlot Duitse maïs te koop, die lager in prijs ligt en net zo goed is. Horizontaal zaten er wat zaken op januari/april in, maar nog niet groots. Gerst en tarwe trokken langzaam maar zeker aan; er wordt mondjesmaat spot gekocht.

Vriendelijke berichten
De veekoekenmarkt splitst zich OD in soja en andere koeksoorten. Vroeger hing men vaak vele koekprodukten op aan de sojanoteringen, maar dat is zo goed als helemaal van de baan. Het sojacomplex stond wat onder druk. Leslie en later ook het USDA-rapport gaven zeer vriendelijke berichten door. De noteringen van sojaschroot dobberden wat op en neer, maar zakelijk gezien bracht het de afgelopen week voor soja weinig spek op 't bord. Zo direct zit er weinig verandering in de sojaprijzen aan te komen, althans omhoog!

Kokosprodukten zaten licht in de lift. Lijn is nog steeds bijzonder goedkoop en de lage dollar geeft steeds meer surprises op het prijzenvlak.

Maïsgluten daarentegen zijn vast te noemen. Er was vraag van de consumptie voor spoedige boten en werkelijk kwamen de prijzen hiervan met een gulden omhoog. Er was ook wat meer gang in dit artikel; eveneens op kortbij afladingen.

Palm blijft onder druk van enkele gewachte boten. Raapschroot is over de hele lijn lager, maar dat vermocht kopers niet aan te sporen. Zonnepallets doen erg weinig geld. Soms leek er een kleine opleving in zon, maar dat was ook weer snel voorbij.

Maïsvoermeeloffertes worden beperkt tot een gewachte boot. Dan is dit hoofdstuk voor veevoederindustrie afgesloten. Wel is er Frans materiaal, maar de prijs is er naar.

Koopwaardig

Gries noteert onveranderd. Ten opzichte van Franse griespallets moest voor Hollands materiaal een premie worden betaald. Sojahullen blijven uiterst koopwaardig, vooral nu pulp duurder is geworden.

Tapioca is bijzonder vast en schaars voor de novembermaand. Het botenareaal is sterk opgedroogd en voor tapioca was het zakelijk gezien een prima week. Voor levering heel 1991 liggen de noteringen iets hoger bij vorige week, maar erg veel maakte dit niet uit.

Suikerunie verhoogde de prijzen wederom en eigenlijk iedere dag werden er zaken gedaan; ook januari/maart-levering. Duitse pulpbrok was in de tweede helft van de afgelopen week ineens veel vaster en de vraag kwam hiermee heel vlug in een stroomversnelling. Tot april 1991 sloot men transacties af.

Citrus is vooraan onveranderd, maar bij november afscheep te beginnen liggen er erg lage prijzen in de markt. Het mocht echter weinig baten en de omzetten van citrus blijven wat achter bij de rest van de pulpmarkt. Daar kan echter heel snel verandering in komen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.