+ Meer informatie

Katwijk wil op sommige plaatsen 30-kilometerzone

1 minuut leestijd

KATWIJK — Het gemeentebestuur van Katwijk wil in een aantal delen van het dorp een 30-kilomterzone invoeren. De com missie-VROM is in principe hiermee akkoord gegaan.

Het inrichten van dergelijke zones waar men niet harder mag rijden dan 30 kilometer per uur bedraagt gemiddeld 25.000 gulden per hectare. Het bedrag van de rijkssubsidie is echter maar 12.000 gulden per hectare. De gebieden die als eerste op het verlanglijstje van de gemeente staan, zijn het Witte Hek en het oude gedeelte van Katwijk aan den Rijn. Verder is het gemeentebestuur gekomen met een voorstel om het kruispunt Zeeweg-Karel DoormanlaanMeeuwenlaan te herzien en dit kruispunt om te bouwen tot een rotonde. De commissie-VROM kon nog geen eensluidend advies geven. Er deden zich nogal wat knelpunten voor.

Vooral de positie van het langzame verkeer, de fietsers en bromfietsers was aanleiding tot protest. Diverse raadsleden noemden deze rotonde dan ook „fietsonvriendelijk".

Ook de hoge kosten om een en ander te realiseren was een struikelblok voor diverse commissieleden. De aanleg van deze rotonde moet een bedrag van 535.000 gulden gaan kosten.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.