+ Meer informatie

Herv. synode neemt afscheid van ds. Handojo

1 minuut leestijd

DEN HAAG — De Generale synode van de Nederlandse Hervormde Kerk zal op vrijdag 19 en zaterdag 20 juni vergaderen. Op de agenda staan o.m. het jaarverslag van de generale financiële raad van de Hervormde Kerk, de beleidsnota van de Hervormde jeugdraad en het afscheid van ds. Lukito Handojo.

Ds. Lukito Handojo is ongeveer 7 jaar geleden door de Christelijke kerk van Indonesië (GKI) van West-Java uitgezonden naar Nederland op grond van wederzijdse dienstverlening en steun. Al die jaren heeft hij in Maassluis gewoond en van daar uit heeft hij een groot aantal Hervormde gemeenten in Nederland bezocht om bij voortduring te wijzen op de missionaire taak die de kerk heeft.

Door dit werk en door de rondzendbrieven die hij schreef aan de Hervormde gemeenten, heeft hij nogal wat bekendheid gekregen. Ds. Lukito Handojo is nu aan het eind van zijn periode in Nederland gekomen en zal in het najaar met zijn gezin terugkeren naar Indonesië.

Omdat dit de laatste vergadering is van de Hervormde synode die hij als adviseur meemaakt, zal de synode van de gelegenheid gebruik maken om afscheid van hem te nemen en hem te danken voor het vele werk dat hij in Nederland heeft verricht.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.