+ Meer informatie

Veldpolitie bang voor opheffing na reorganisatie

1 minuut leestijd

DEN HAAG (ANP) - De veld- en milieupolitie van het korps Rijkspolitie is verontrust dat voor hen na de reorganisatie van de politie in 1993 geen plaats meer is. Dat schrijven de groepen in een brief aan het ministerie van justitie, de Algemeen Inspecteur van het Korps Rijkspolitie en de beoogde regionale korpschefs.

Volgens J. H. Hardeman, commandant van de groep in het district Apeldoorn/Flevoland, wordt de deskundigheid van veld- en milieupolitie binnen de politie onvoldoende erkend en is het zeer de vraag of zij als eenheden een plaats krijgen in de 25 nieuwe regionale korpsen.

Hardeman waarschuwt het ministerie dat de deskundigheid van de velden milieupolitie zal verwateren als de eenheden veld- en milieupolitie zullen worden opgedeeld over de nieuwe regionale korpsen. De ontwikkeling op het vakgebied zal volgens Hardeman stil komen te staan als de veldpolitie

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.