+ Meer informatie

Dollar 2 cent hoger

1 minuut leestijd

AMSTERDAM (UCN/ANP) De koers van de Amerikaanse dollar is vandaag ruim twee cent hoger geopend. Op de wisselmarkt in Amsterdam werd om 10.00 uur ƒ 1,7410 genoteerd tegen een slotkoers van ƒ 1,7170 gisteren. Het hogere koerspeil was gisteravond al bereikt op de valutamarkt in New York.

Valutahandelaren verklaarden de koerswinst deels uit technische factoren. Maar ook een kentering in de inschatting van de Amerikaanse economie speelt een rol. Verwacht wordt dat de recessie in de VS snel voorbij zal zijn. De vrijdag te publiceren werkloosheidscijfers zullen een nieuwe aanwijzing geven over de economische ontwikkeling. Het zijn de eerste belangrijke economische gegevens over februari.

In de koers van het pond sterling kwam vanmorgen weinig verandering. Om 10.00 uur werd in Amsterdam ƒ 3,2860 genoteerd tegen een slotkoers van ƒ 3,2880 de voorgaande dag. De goudprijs was lager. Op de markt in Zurich werd geopend op 363,90 dollar per ounce (31,1 gram) in vergelijking met een slotprijs van 365,40 dollar gisteren.

De Londense effectenbeurs opende fors hoger in navolging van Wall Street en de beurs in Tokio. De Financial-Times-index van 100 aandelen was na een half uur 37,2 punten hoger op 2.457,7, een winst van ruim 1,5 procent.

De prijzen van ruwe olie waren vanmorgen een fractie hoger. Op de termijnmarkt in Londen begon de notering van Brent-olie voor levering in april op 19,75 dollar per vat (159 liter) tegen een laatste prijs van 19,55 dollar gisteren.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.