+ Meer informatie

Miljoenenschade door brand in Hengelo

D. KREIJKES

2 minuten leestijd

HENGELO In het Hengelose winkelcentrum Klein-Drienen zijn gisteren een supermarkt, een cafetaria, een bakkerij en een kledingzaak door brand verwoest. Twee brandweermannen en de cafetaria-eigenaar raakten gewond door een explosie. De schade loopt in de miljoenen. De brandweer en de politie van Hengelo hebben dit tijdens een persconferentie bekendgemaakt.

Omdat er giftige stoffen vrijkwamen, er explosiegevaar bestond en het risico op overslaan .van het vuur groot was, moest een flatgebouw worden ontruimd. In totaal werden tachtig bewoneri geƫvacueerd. De flats hebben volgens de brandweer forse rookschade opgelopen. Ook sprongen er ruiten.

De brand ontstond in een container die zich bevond onder de luifel van de supermarkt. In zeer korte tijd stond de winkel in lichterlaaie en gaf de brandweer groot alarm. Circa vijftig brandweermannen werden ingezet voor het blussen. De hitte was zo groot dat de blusvoertuigen moesten worden gekoeld. De politie van Hengelo houdt ernstig rekening met brandstichting.

In de cafetaria deed zich een explosie voor op het moment dat zuurstof in de zeer hete ruimte kwam. Twee brandweermannen en de eigenaar van het horecabedrijf werden door een steekvlam getroffen. Ze liepen brandwonden op en werden behandeld in het ziekenhuis. Het drietal was op zoek naar munitie die zich in de cafetaria zou bevinden. Die is niet ontploft. De politie heeft inmiddels hulsen en kogels in beslag genomen en stelt een nader onderzoek in.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.