+ Meer informatie

Van Dam naar Egypte

1 minuut leestijd

DEN HAAG (ANP) - Ambassadeur N. van Dam wordt binnenkort overgeplaatst naar Cairo, zo heeft het ministerie van buitenlandse zaken gisteren bekendgemaakt.

De benoeming was al nagenoeg rond toen Irak, de huidige standplaats van Van Dam, in augustus Koeweit binnenviel. Van Dam volgt in Egypte L. Hanrath op, die vorig jaar overgeplaatst is naar Manilla.

Van Dam, die voor zijn benoeming in Bagdad functies bekleed heeft in Beiroet,en Tripoli, heeft in Amsterdam Arabische taal- en letterkunde en politieke en sociale wetenschappen gestudeerd. Hij is de auteur van het boek "Nederland en de Arabische wereld", dat zowel in het Nederlands als in het Arabisch is uitgebracht. Zijn proefschrift gaat over de Syrische vleugel van de Ba'ath-partij.

Wie de nieuwe Nederlandse ambassadeur in Bagdad wordt, is nog niet bekend. De EG-ministers van buitenlandse zaken zijn maandag in Brussel overeengekomen dat zij onderling bespreken wanneer zij hun ambassades in Bagdad zullen heropenen. Overigens heeft Irak de diplomatieke betrekkingen met enkele Europese landen (Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Italiƫ) verbroken.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.