+ Meer informatie

Persvereniging protesteert bij min. Van Agt

1 minuut leestijd

BRUSSEL — De internationale persvereniging, die in Brussel is gevestigd, heeft zich per brief tot minister-president Van Agt gewend waarin zij wijst op, de gevolgen die de voedselvergiftiging tijdens de Europese top in Maastricht heeft gehad voor verscheidene van haar leden.

De voorzitter, de Italiaan Ugo Piccione, stelt in zijn brief: „De betreffende besmetting heeft medische kosten met zich mee gebracht, die voor een aantal journalisten niet te verhalen waren. Deze voedselvergiftiging heeft voor de freelance journalisten van onze vereniging inkomensverliezen veroorzaakt. Onze collega's verstrekken ons op dit ogenblik gegevens over hun medische kosten en inkomensverliezen. Zodra dit dossier volledig is zullen wij dit u toesturen.

De internationale persvereniging beklaagt zich ook over het ieit dat de journalisten (in Brussel waren vele tientallen journalisten ziek) niet onmiddellijk op de hoogte werden gesteld toen de aard van de besmetting bekend was. „Voorts betreuren wij het dat er niet gewezen is op mogelijke ernstige gevolgen die de besmetting nog kan hebben", zo stelt Piccione.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.