+ Meer informatie

Reisprojecten in Amsterdam

1 minuut leestijd

AMSTERDAM — In Amsterdam zullen eind juni negen terreinen opengesteld worden voor het parkeer- en reisproject. Dit houdt in dat er aan de rand van de stad bij haltes van metro, tram en bus parkeerterreinen worden ingericht voor forensen, die dagelijks met de auto naar de binnenstad komen. Vandaar uit kunnen zij dan rechtstreeks met het openbaar vervoer naar de binnenstad reizen.

De gemeente Amsterdam hoopt met dit project het lapgparkeren in de binnenstad terug te dringen en tevens filevorming gedurende de spitsuren tegen te gaan. Van de negen terreinen, waar in totaal 1200 auto's kunnen staan, zijn er vijf open. Voor iedereen vrij en kosteloos toegankelijk. De overige vier zijn besloten. Daar zijn gereserveerde plaatsen, afgesloten met een beugel. De sleutel hiervan is voor veertig gulden te verkrijgen en is gekoppeld aan een jaarabonnement op het openbaar vervoer. Voor deze oplossing is gekozen om te voorkomen dat de parkeerplaatsen bezet worden door automobilisten van omliggende bedrijven en woonbuurten.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.