+ Meer informatie

J.W. v.d. Hoeven trekt door de wereld

1 minuut leestijd

VOORTHUIZEN — De vroegere bewaker van de H. Graftuin in Jeruzalem, rev. Jan-Willem van der Hoeven, is deze functie van de Britse „Garden Tomb Society" wel kwijt, maar heeft nog steeds geen vaste aanstelling. Op de vraag, „Waar is Jan-Willem van der Hoeven?" antwoordt het blad „Dienst aan Israël" (van de Near East Ministry) o.m. het volgende:

„Sinds de campagne „Maak een nieuw begin voor het einde" reist Jan-Willem van der Hoeven van het ene land naar het andere. Begin september j.l. is hij voor een tournee van drie weken vertrokken naar Rhodesië. Op 28 september is hij voor een paar uur op Schiphol geweest op doorreis naar Finland.

Hij vertelde dat deze tournee voor hem één van de boeiendste ervaringen van zijn leven was geweest. Hij sprak er op veel lunches, tot middelbare scholieren, in allerlei kerken, en tot slot van zijn verblijf in Afrika vier maal in Pretoria. In Finland bestaat een grote liefde voor Israël, waar hij tijdens zijn verblijf van veertien dagen in dit land zeker de harten van de Finnen zal mogen raken.

Medio oktober vertrekt hij voor een reis van vier maanden naar de Verenigde Staten, op uitnodiging van vele vrienden, die hij heeft mogen maken in de periode dat hij Warden of the Garden Tomb in Israël was.

Half februari komt hij voor een korte tournee naar Nederland, waarna hij opnieuw naar Rhodesië en Zuid-Afrika zal gaan, om dan ten slotte terug te keren naar zijn vrouw en kinderen in Jeruzalem".

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.