+ Meer informatie

Vervoersbond FNV weer welkom bij NS

1 minuut leestijd

UTRECHT (ANP) - De Vervoersbond FNV is weer welkom op terreinen en in gebouwen van de Nederlandse Spoorwegen. In een brief heeft NS-hoofdirecteur Messing de vervoersbond gisteren meegedeeld dat de 'banvloek' is opgeheven.

Op 11 september liet de NS-hoofddirectie de FNV-bond weten dat alle vakbondsfaciliteiten met onmiddellijke ingang waren opgeschort.

President-directeur Ploeger was woedend, omdat de Vervoersbond had opgeroepen tot stakingen bij het Spoor in het kader van de acties tegen de ingrepen in wao en Ziektewet. Op Prinsjesdag zouden de treinen stilstaan tijdens het voorlezen van de Troonrede, een week later zou het werk tijdens de ochtendspits worden onderbroken en op maandag 7 oktober zou het treinverkeer de hele dag stil komen te liggen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.