+ Meer informatie

Discontoverlaging loont

BEURS VAN NEW YORK

1 minuut leestijd

NEW YORK (KRF/RTR/ANP) - De Newyorkse effectenbeurs heeft gisteren geprofiteerd vin de verlaging van het Amerikaanse disconto van 4,5 tot 3.5 procent. De Dow-Jones-index van de dertig belangrijkste aandelen steeg met 20,13 punten tot 2934,49. In totaal was het aantal hoger sluitende fondsen ongeveer het dubbele van het aantal dalers. De omzet kwam als gevolg van het aflopen van optie- en termijncontracten uit op een zeer fors totaal van 281 miljoen aandelen, tegen 197 miljoen op donderdag.

De maximale winst van de Dow-Jones-index bedroeg ongeveer 34 punten. Volgens handelaren waren de koerswinsten maar voor een deel te danken aan de discontoverlaging. Het effect van het aflopen van optie- en termijncontracten was zeker zo belangrijk. Verwacht wordt dat de rentedaling pas goed op de beurs zal doorwerken als de feestdagen voorbij zijn. Sommige handelaren voorzien aan het begin van het jaar een krachtig koersherstel.

Op de valutamarkt in New York handhaafde de dollarkoers zich op het aanzienlijk lagere niveau dat in Europa was bereikt na de discontoveriaging. Tegen het slot van de handel werd ƒ 1,7310 genoteerd, gelijk aan de slotkoers in Amsterdam. Donderdag sloot de dollar in New York nog op ƒ 1,7570. AMERIKAANSE KOERSEN 19-12 20-12

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.