+ Meer informatie

Derde school op G.G. in Middelburg van start

NOG GEEN DEFINITIEVE HUISVESTING

2 minuten leestijd

Op 12 augustus hoopt men de deuren van de derde school van de „vereniging tot het verstrekken van lager onderwijs open te zetten. Vrijdagavond had in aanwezigheid van ouders en onderwijzers, ook uit de omtrek, de opening van het schooljaar plaats.
De in Middelburg-Zuid gevestigde school heeft nog niet haar definitieve huisvesting in gebruik genomen. Tijdelijk gebruikt men een gebouw waarin eerder de RK-kleuterschool en later een natuurvriendengroep was gehuisvest.
De school die dit jaar voor het eerst gaat draaien start met 48 leerlingen. Een bus van het streekvervoer die 's morgens eerst industriewerkers naar het Sloegebied brengt, neemt op de terugweg schoolkinderen mee.

NIEUWBOUW
De nieuwbouwplannen voor een eigen gebouw, tegenover de kerk van de Ger. Gemeenten aan de Schoutstraat wachten op ministeriële goedkeuring. Het wordt een gecombineerde basis- en kleuterschool.
De erevoorzitter, ds. G. A. Zijderveld, sprak in zijn openingswoord over de school als over een stekje dat in het Zuiden geplant is en waarvan men hoopt dat het door toevloed van veel leerlingen uit Middelburg-Zuid en omgeving (Amemuiden en Nw. en St. Joosland) tot een grote boom zal Het nieuwe schoolhoofd de heer R. worden. Stark, benadrukte dat uit het Overjordaanse weinig goeds kwam, maar dat bij nader inzien Elia en Jacob er geen onbekenden waren. Deze situatie overbrengend naar Middelburg hoopte hij ook voor de aan de overzijde van het kanaal door Walcheren gelegen school op een goede toekomst. Naast het hoofd is als onderwijzeres aangesteld mej. C. A. A. Schot.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.