+ Meer informatie

Japan maakt nu meer auto's dan Amerika

1 minuut leestijd

TOKIO — De Japanse automobielindustrie heeft in het op 31 maart afgelopen begrotingsjaar ondanks een vermindering van de verkoop in eigen land een nieuw produktierecord geboekt en daarmee de Amerikaanse concurrentie voor het eerst overvleugeld.

De Japanse automobielproduktie nam in het begrotingsjaar 1980/81 met elf procent toe tot 11,1 miljoen stuks. De Amerikaanse producenten wisten in die periode als gevolg van de verslechtering van hun concurrentiepositie slechts 7,7 miljoen auto's af te leveren. De verkoop van Japanse auto's op de binnenlandse markt nam voor het eerst sinds zes jaar af, en wel met 3,7 procent.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.