+ Meer informatie

Ds. J. H. C. Olie deed intrede in Opheusden

1 minuut leestijd

OPHEUSDEN — Op hemelvaartsdag heeft ds. J. C. Stelwagen van Luntcren ds. J. H. C. Olie, gekomen van Linschoten, bevestigd tot predikant van de Nederlands Hervormde gemeente van Opheusden.

Ds. Stelwagen sprak naar aanleiding van Hebreeën 2:9a: „Maar wij zien Jezus met heerlijkheid en eer gekroond". Hij wees erop dat de heerlijkheid door de eerste Adam verloren is gegaan maar door de tweede Adam weer verworven is.

In de middagdienst deed ds. Olie zijn intrede naar aanleiding van Romeinen 8:34, het laatste gedeelte: „Die ook ter rechterhand Gods is, Die ook voor ons bidt". Ds. Olie verwelkomde de vele predikanten en ambtsdragers die de dienst bijwoonden evenals vertegenwoordigers van de Gereformeerde Gemeente, de Gereformeerde Gemeente in Nederland en de Zuidmolukse Kerk.

Ds. Olie zei dat iemand die een kind van God mag zijn uit genade, niet uit de zorgen is, want dan begint de strijd pas. Christus heeft door lijden en sterven de genade bij God vandaan verworven en door Zijn verhoging kan Hij deze nu uitdelen.

Wij weten niet te bidden zoals het hoort en kunnen door ons bidden ons niet aangenaam maken bij God. Wij bidden vaak naar ons toe, maar Hij bidt om ons te reinigen, aldus ds. Olie.

Ouderling Heenck liet ds. Olie Psalm 121:2 en 4 toezingen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.