+ Meer informatie

Zenuwachtig

1 minuut leestijd

Een vermoeide boer van middelbare leeftijd vertelt dat hij en zijn vrouw en acht kinderen op een kleine „hacienda" in de heuvels woonden, waar ze suikerriet verbouwden. De guerrillastrijders hebben zijn oogst verbrand. Hij is blootsvoets en gekleed in een vuil t-shirt en een verbleekte blauwe broek. Hij spreekt zenuwachtig als iemand die zich realiseert dat de dood zowel van linkse als van rechtse zijde kan komen voor iemand die in deze burgeroorlog kleur bekent. Hij zegt verder dat hij leeft van een klein spaargeld plus van wat het Groene Kruis heeft gegeven.

Zijn naam noemt hij niet, hier doet niemand dat. „Wat gebeurt er wanneer het geld opraakt?" word hem gevraagd. „Ik weet het niet, ik neem aan dat we dan zullen sterven", antwoordt hij zonder dat de uitdrukking op zijn gezicht verandert. '

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.