+ Meer informatie

TER OVERWEGING

1 minuut leestijd

Petra van Leeuwen, Ongebonden. Het leven van reformatorische singles. Uitg. De Groot Goudri-aan-Kampen 2008, 108 blz., 12,50.

In de Nederlandse maatschappij zijn ongehuwden allang niet meer de mensen die in de visie van anderen en henzelf hun levensdoel gemist hebben. En dat geldt — wat dat ‘henzelf’ betreft — ook voor reformatorische singles, zo wordt uit dit boekje duidelijk. Onder meer blijkt het uit het gegeven dat ze het vreemd vinden wanneer met regelmaat voor hen in de erediensten gebeden wordt, samen in de rij met anderen die speciale moeiten kennen (blz. 47). Nu hoorde ik dat in 1982 al eens als commentaar op mijn gebeden, en ik ben er toen een stuk voorzichtiger mee geworden. Singles zijn niet zielig, en willen zo ook niet gezien worden. In die zin onderstrepen de gehouden gesprekken die ten grondslag liggen aan dit boekje de algemene lijn in de samenleving. Toch kunnen kerkenraden met de inhoud nog wel iets doen: de geïnterviewden hebben nl. enkele vragen en tips voor hen als het gaat om bijv. huisbezoek (waarom met twee broeders bijv? en waarom de dingen in de gebeden zo ‘versluierd’ benoemen? Blz. 44–46). Verder is het ook hier: zoveel hoofden, zoveel zinnen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.