+ Meer informatie

NS „verbolgen" over acties tegen wao-plannen

1 minuut leestijd

UTRECHT (ANP) - De Nederlandse Spoorwegen zijn „zeer verbolgen" over de aangekondigde acties van treinpersoneel tegen de wao-plannen van het kabinet. „Waarom alweer de trein als actiemiddel?" zo vraagt het veelgeplaagde bedrijf zich vertwijfeld af.

NS zegt het als „uitermate pijnlijk" te ervaren dat nu ook de Vervoersbond FNV „zich schaart bij het groeiende gilde van treinverstoorders bij acties die op zich niets met verkeer en vervoer te maken hebben". Als de acties doorgaan, zal NS zich beraden op maatregelen om treinreizigers en personeel geen last van de acties te laten ondervinden.

De Vervoersbond FNV kondigde dinsdag een werkonderbreking van NS-personeel aan tijdens de Troonrede op Prinsjesdag en een staking tijdens de ochtendspits op 26 september. Voor 7 oktober is een eendaagse staking voorzien. De FNV-bond voert over de acties nog overleg met de andere spoorwegbonden.

De verslechteringen van de wao raken de 26.000 NS-werknemers niet omdat het bedrijf eigen regelingen voor ziekte en invaliditeit kent. De vervoersbond vreest echter dat de voorgestelde ingrepen in de NS-regelingen zullen doorwerken.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.