+ Meer informatie

Jeugd actief bij bouw van herv. centrum

1 minuut leestijd

OUD-BEIJERLAND — Maandagavond heeft de hervormde jeugd onder veel belangstelling en onder het toeziend oog van de plaatselijke predikant ds. J. van Oostende een steentje bijgedragen aan de totstandkoming van het nieuwe kerkelijk centrum door het metselen van „eerste stenen".

Het oude hervormde verenigingsgebouw werd te klein. Ben bouwcommissie moest gaan zoeken naar mogelijkheden van verbouw of eventuele nieuwbouw. Tot dit laatste werd besloten. Eind oktober vorig jaar begon men met de voorbereidende werkzaamheden.

De totale bouwkosten inclusief de grondaankoop bedragen 1,3 miljoen. Men denkt door zelfwerkzaamheden ongeveer 100.000 gulden te besparen. Door het slopen van de oude panden en het graven van de bouwput werd reeds 29.000 gulden bespaard.

Diverse acties zijn reeds gehouden ten bate van het te bouwen project. Deze hebben reeds opgebracht 278.000 gulden. De aannemer, bouwbedrijf De Groot uit Oud-Beijerland verzorgt de ruwbouw. Het tegelwerk, het aftimmeren, elektra en dergelijke zal zoveel mogelijk door vrijwilligers gedaan worden. Architect is de heer Bijl uit Zuid-Beijerland.

In het nieuwe kerkelijke centrum zullen onder meer de christelijke bibliotheek de zondagsschool en kindercrèche, een rouwcentrum en de jeugdvereniging een onderkomen vinden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.