+ Meer informatie

En de winnaar is... Leantine!

3 minuten leestijd

Kaarten, kaarten en nog eens kaarten. Dozen vol steunbetuigingen aan Sander den Hertog (18), Monika Prins (14), Carolina Klaassen (18) en Leantine Schot (15) arriveerden op de redactie.

Prachtig versierde tekeningen van kinderen zaten ertussen, dikke enveloppen en ansichtkaarten met de mooiste wensen. De Puntuitredactie heeft zelden zo veel post ontvangen als afgelopen maand naar aanleiding van de chequeactie.

En toen moesten al die honderden kaarten geteld worden. De gevoelstemperatuur op de redactie steeg minstens een graad toen bleek hoe dicht de eerste drie finalisten bij elkaar lagen. Carolina: 139, Monika: 154, Sander: 169. Zodra de kaartendoos van Leantine openging, werd echter meteen duidelijk wie de meeste kaarten had gekregen. Maar liefst 258 mensen stuurden haar een steunbetuiging.

Lootjes

Dat betekende natuurlijk nog niet vanzelfsprekend dat Leantine ook de winnaar van het dagje uit was. Om te weten te komen wie dat was, deelde de redactie het aantal gekregen kaarten van elk van de finalisten door tien en stopte evenzoveel lootjes in een pot. Dus: 14 lootjes met de C van Carolina, 15 lootjes met een M, 17 lootjes met een S en 26 lootjes met een L.

Vervolgens werden de papiertjes in een snoeppot gestopt die wegens lijnpogingen al jaren leegstaat en flink door elkaar gehusseld. Een uiterst betrouwbare collega van de wetenschapsredactie kreeg het voorrecht om met zijn ogen dicht het winnende lootje te trekken.

De uitslag bleek ondubbelzinnig, ongemeen duidelijk en ontzettend helder: een L.

Verheugd

Een verraste Leantine reageerde verheugd toen ze hoorde dat ze niet alleen de meeste kaarten gekregen had, maar ook nog eens de winnaar van de actie was. „Dit had ik natuurlijk wel gehoopt, maar echt niet verwacht”, zei ze.

Dat ze zo veel steunbetuigingen gekregen heeft, doet haar enorm goed, zegt ze. Want hoewel het naar omstandigheden goed met haar gaat, is haar situatie nog steeds erg moeilijk. „Over ongeveer twee weken moet ik een MRI-scan laten maken om te checken of het kwaadaardige weefsel in mijn hoofd niet gegroeid is. Dat is erg spannend voor mij.”

Ondanks haar moeilijkheden heeft ze enorm veel zin in het uitje. „Ik weet alleen nog niet waar ik naartoe ga. Wel dat ik mijn zusje graag mee wil nemen. En met welke auto we moeten gaan? Dat maakt me niet uit. Een mooie, stoere wagen zou leuk zijn.”


Vervolg actie

Nadat er op de Puntuitpagina zo veel geschreven is over de finalisten van de chequeactie, wordt het tijd om hen ook zelf eens aan het woord te laten. Daarom worden Monika, Leantine, Sander en Carolina vanaf eind maart elke week om de beurt geïnterviewd voor deze pagina.

Het interview met Leantine zal het laatste zijn. Zij komt in april in deze krant te staan, met op puntuit.nl een foto- en videoverslag van het dagje uit.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.