+ Meer informatie

Nieuwe leider voor boerenpartij Polen

1 minuut leestijd

WARSCHAU — De Poolse Verenigde Boerenpartij (Z.S.L.) die bij de verkiezingen in 1976 113 van de 460 zetels in het parlement kreeg, heeft sinds donderdag een nieuwe voorzitter, de 73-iarige Stefan Ignar.

Hij werd gekozen als opvolger van de 62-jarige Stanislav Gucwa die aftrad nadat hij vanuit de partij fel was aangevallen omdat hij zich tegen de oprichting van de onafhankelijke boerenvakbond Solidariteit had verzet.

Volgens het officiële persbureau PAP hebben ook andere leden van het bestuur donderdag hun zetel beschikbaar gesteld op een bijeenkomst van de partijleiding. Deze reorganisatie,valt samen met een krachtige beweging binnen de communistische partij om ook daar de oude garde naar huis te sturen. Bij de verkiezingen in 1976 kreeg de communistische beweging, de „Poolse Verenigde Arbeiderspartij" (P.Z.P.R.), 261 zetels, terwijl er 37 toevielen aan de „Democratische partij" (S.D.) en de overige 49 worden bezet door partijlozen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.