+ Meer informatie

Aegon studeert op overname dochter Amex

1 minuut leestijd

DEN HAAG (ANP) - Verzekeraar Aegon studeert op een mogelijke overneming van Amex Life Insurance Corporation, de levensverzekeringsmaatschappij van American Express (Amex).

Dat heeft een woordvoerder van de ^Nederlandse assuradeur gisteren bevestigd. „Amex Life is een van de adressen waar wij naar kijken", aldus de zegsman.

Volgens een woordvoerster van Amex is Aegon USA een van de zes kandidaten voor Amex Life. Bronnen die goed op de hoogte zijn van de ovememingsbesprekingen noemen verder de Amerikaanse verzekeraar UNUM Corporation in Portland, Maine, als potentiële koper.

Op 5 november, bij de introductie van het aandeel Aegon op Wall Street, liet Don. J. Shepard, president van Aegon USA, weten 500 miljoen dollar paraat te hebben voor acquisities. Dat bedrag komt exact overeen met de 5(X) miljoen dollar die Amex voor haar levensverzekeringsmaatschappij wil vangen.

American Express wil van Amex Life af omdat het dringend geld nodig heeft. Deze middelen zijn nodig om het noodlijdende credit-card-bedrijf overeind te houden. Amex wil zich concentreren op zijn kernactiviteiten: reis- en credit-card-activiteiten.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.