+ Meer informatie

Flevoland bezint zich op positie in Europa

1 minuut leestijd

LELYSTAD - Bij de behandeling van de begroting 1991 van de provincie Flevoland is gisteren en eergisteren uitvoerig gesproken over de positie van de provincie binnen Europa in het algemeen en die van Flevoland in het bijzonder. G. Bolhuis (CDA) pleitte zelfs voor „identiteitsversterking van onze eigen provincie".

Bolhuis liet weten dat zijn fractie er niets voor voelde „verlengstuk van de Randstad te worden". M. A. Toorop (VVD) wilde juist dat de Randstad-vertegenwoordiger in Brussel ook voor de belangen van Flevoland opkomt. N. F. Abcouwer (D'66) stelde zelfs voor gezamenlijke commissie- en statenvergaderingen te houden.

R. de Wit (SGP/RPF) bekeek de Europese ontwikkelingen met zorg. „Niet alleen de provincies, maar ook de gemeenten zullen aan betekenis inboeten". De Wit bepleitte indeling van Flevoland bij de regio die het dichtst aansluit bij de uitgangspunten van Flevoland. „Dit zouden de noordelijke of oostelijke provincies wel eens kunnen zijn in plaats van de Randstad".

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.