+ Meer informatie

Verkrachter hoort vier jaar eisen

2 minuten leestijd

ZUTPHEN - De 19-jarige F. S. uit Ede, die bekende drie jonge vrouwen te hebben verkracht, heeft zijn onderzoekers aangeraden de rechtbank te adviseren hem te veroordelen tot TBS met dwangverpleging. Om te voorkomen dat hij weer in de fout gaat, wil de jongeman behandeld worden.

Als officier van justitie mr. J. C. Buttinger wordt gevolgd in zijn eis, zal S. inderdaad TBS opgelegd krijgen. Daarbij eiste de officier gisteren voor de rechtbank in Zutphen ook een gevangenisstraf van vier jaar. Tevens wil hij de claims van de slachtoffers toegewezen zien. In totaal vragen zij ruim 15.000 euro aan voorschotten op smartengeld.

In twee gevallen -in juni 2000 en februari 2002- trok S. in zijn woonplaats een 21-jarige vrouw en een 17-jarig meisje midden in de nacht van hun fietsen af, werkte ze tegen de grond en gebruikte grof geweld om hen te dwingen tot seksuele handelingen.

In Apeldoorn achtervolgde hij een vrouw tot in een doodlopend steegje, smeet haar tegen een vuilnisbak, stompte, schopte en sloeg. Hierna werd de vrouw langdurig verkracht. Kort nadien kon S. worden aangehouden dankzij een getuige. Ook politiemensen die hem 's nachts hadden zien lopen concludeerden dat S. degene was die zij hebben moesten. S. had twintig biertjes gedronken, joints gerookt en speed gebruikt. Aan de hand van een DNA-vergelijking bleek dat S. ook voor de andere verkrachtingen verantwoordelijk was.

In het verleden had S. exhibitionistische neigingen. Hij werd begin dit jaar tijdelijk opgenomen in een kliniek. De verdachte noemt zichzelf paranoïde en lijdt aan het borderlinesyndroom. Hij probeerde verschillende malen zelfmoord te plegen. Daarnaast bracht hij zichzelf verwondingen toe. Verder is er sprake van alcoholmisbruik. Vonnis op 27 november.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.