+ Meer informatie

EG-in£latie loopt op tot 5,1 procent

1 minuut leestijd

BRUSSEL (ANP) De inflatie in' de twaalf EG-landen is in de maand juni van dit jaar opgelopen met gemiddeld 0,4 procent. De gemiddelde inflatie op jaarbasis bedraagt nu 5,1 procent. Een jaar geleden was dat 5,4 procent, aldus gegevens die de EGcommissie in Brussel gisteren verstrekt heeft.

In ons land zijn de prijzen in juni met 0,1 procent gestegen. De inflatie op jaarbasis in Nederland bedraagt nu 3,6 procent. Een jaar eerder was dat nog maar 2,2 procent.

Met 3,6 procent inflatie doet ons land het, vergeleken met de andere EG-landen, niet zo gek. In het Verenigd Koninkrijk zijn de prijzen in een jaar met 5,8 procent gestegen, in Spanje met 6,2 procent, in Italië met 6,7 procent, in Portugal met 12,6 procent en in Griekenland met 18,1 procent.

Denemarken slaat met 2,9 procent inflatie in de Gemeenschap het beste figuur. Maar in nog vier andere EGlanden heeft men ook een lager inflatiepercentage dan in ons land. Dat zijn Ierland (3,1 procent), Frankrijk (3,3 procent), Luxemburg (eveneens 3,3 procent) en Duitsland (3,5 procent). België zit met 3,6 procent op dezelfde hoogte als Nederland.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.