+ Meer informatie

Economisch kort

2 minuten leestijd

• De overheden van de nieuwe Duitse deelstaten kunnen aandelen kopen van voormalige communistische ondernemingen. Dit heeft de Treuhandanstalt, de instantie die het bedrijfsleven in de voormalige DDR moet gezondmaken, laten weten. De bedrijven die de Treuhandanstalt tot nu toe heeft verkocht, zijn doorgaans in handen gekomen van beleggers uit het voormalige West-Duitsland. Aan de wens van politici en vakbonden om bedrijven om te vormen tot staatsondernemingen is tot nu toe geen gehoor gegeven. Hoogovens Technical Services, een dochteronderneming van de Hoogovens Groep, heeft een opdracht ontvangen voor advisering en assistentie bij de privatisering en modernisering van het Ahmsa-staalbedrijf in Mexico. De waarde van de order beloopt ongeveer ƒ 100 miljoen. Schuttersveld ' Holding (houdstermaatschappij van industriële toeleveringsbedrijven) ziet af van samenwerking met de Belgische Philips-PMFGroep. Op 30 augustus kondigden beide bedrijven aan te willen samenwerken op het gebied van ontwikkeling, produktie en verkoop van hoogwaardige kunststofprodukten voor industriële toelevering. The European, het paradepaardje uit de stal van de vorige maand verdronken Britse mediamagnaat Robert Maxwell, zal morgen toch verschijnen. Vorige week besloot Arthur Andersen, de bewindvoerder van het noodlijdende Maxwell-imperium, alle 140 personeelsleden van het Europese weekblad te ontslaan. Volgens de bewindvoerder liggen de verkoopkansen hoger als de krant blijft verschijnen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.