+ Meer informatie

Boekbespreking

1 minuut leestijd

De pastoor van Jacobswoude door P. de Zeeuw JGzn.

Wendelmoet van Monnikendam door dezelfde.

Uitgaven van N.V. Uitgeverij „De Banier”, Vianen. Deze boeken verhalen van twee martelaren uit de eerste jaren na de Hervorming in 1517. Jan de Bakker is een bekende martelaar, maar ook van Wendelmoet weten we één en ander af. De Zeeuw heeft de gegevens verwerkt tot een paar mooie verhalen, waarbij het natuurlijk in hoofdzaak gaat om de feiten zelf. Bij het lezen komt wel de vraag op of de geestelijke sfeer wel juist getekend is. Deze is naar onze mening te vlak.

Het is goed, dat onze kinderen zulke boeken lezen. In deze tijd van verbroedering met Rome moeten wij en ons nageslacht weten waar het bij de Reformatie om gaat, wat de Heere daardoor geschonken heeft en wat onze voorgeslachten daarvoor hebben moeten lijden.

Beide boeken tellen ruim 50 blz. en worden hier in tweede druk aangeboden in mooie geplastificeerde banden tegen een prijs van f 3,40 per stuk.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.