+ Meer informatie

Vilt-evenementen

1 minuut leestijd

Het arrangement "Zelf vilten" combineert een rondleiding door de expositie "Vilt: kunst, mode en design" in het Nederlands Textielmuseum (NTM) met zelf vilten. De duur is drie uur. Kosten 20 euro p.p. bij een groep van vijftien personen. De prijs is inclusief entree, materiaal, koffie/thee met appelgebak. Reserveren (minimaal twee weken voor de geplande datum): 013-5494564.

Ter gelegenheid van het 20-jarig bestaan van het Quiltersgilde (informatie: 0412-456431 of www.quiltersgilde.nl) start op 16 november in het NTM de jubileumtentoonstelling "Quilts door de jaren heen", die tot en met 18 januari 2003 te bezichtigen is. Op die zaterdag is er tussen 10.00 en 17.00 uur tevens een quilt- en viltmarkt. Quiltwinkels uit het hele land tonen en verkopen stoffen, patronen, fournituren en boeken. Er zijn demonstraties van de nieuwste naaimachines op quiltgebied. Viltkunstenaars uit binnen- en buitenland zijn aanwezig met hun eigen collectie. De producten variëren van warme vilten stoffen tot industrieel vervaardigde materialen van vilt. Daarnaast geven Susan Henselmans en Anneke Copier van 13.00 tot 16.00 uur doorlopend demonstraties. Copier laat de bezoeker bijvoorbeeld een stukje vilten dat transparant blijft. Het resultaat, een bloemvorm, mag mee naar huis genomen worden. Ook kinderen kunnen een lapje vilten.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.