+ Meer informatie

Van de Vader

2 minuten leestijd

Voorwaar, voorwaar zeg Ik u, die Mijn Woord hoort, en gelooft in Hem die Mij gezonden heeft, die heeft het eeuwige leven en komt niet in de verdoemenis, maar is uit de dood overgegaan in het leven (Joh. 5:24).

„Mijn Woord" beduidt hier de blijde boodschap, dat er genade is voor de allerergst diepst gezonken zondaar. Wij haalden deze woorden uit het evangelie van Johannes aan omdat wij in onze blindheid spoedig zeggen: ka! de Heere Jezus, die is wel barmhartig, die wil graag helpen, maar God, de Vader? en daar zetten wij een groot vraagteken bij, en maken van de Heere Jezus als het ware een scherm, waarachter wij ons zoeken te verbergen voor de toornige blik van de almachtige God!

Alsof Christus niet alléén genadig was door het eeuwige welbehagen des Vaders! Alsof het niet juist alléén de vrije, souvereine wil des Vaders is, die Hem van Zijn Vader zijn gegeven! Van de Vader gaat de genade, het eeuwige leven uit, omdat Hij eeuwig is.

Waar dit leven eenmaal is geschonken, daar blijft het ook, daar gaat het niet meer weg, zodat het er de ene dag zou zijn en de andere niet, al schijnt dit, naar onze gewaarwording, ook vaak zo te zijn, maar het eeuwige leven, eenmaal geschonken, blijft op de diepste bodem des harten liggen, ook dan, als wij er niets meer van bespeuren; het is er, onafhankelijk van ons gevoel van vreugde of smart.

H. F. Kohlbrugge

(Schriftverklaringen)

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.