+ Meer informatie

BEURSBERICHT

1 minuut leestijd

AMSTERDAM - Op de Amsterdamse effectenbeurs zijn dinsdag bij het begin van de officiële handel over het algemeen wat lagere noteringen tot stand gekomen. De animo om zaken te doen was niet zo groot en mede door winstnemingen gingen veel prijzen wat omlaag. -

Een van de uitzonderingen was Heineken. Na de reactie die volgde op de plublikatie van het jaarverslag, trad dinsdag enig herstel in. De eerste aandelen verwisselde van eigenaar op f 56, wat een winst opleverde van bijna f 1. Tijdens de beurs trok de notering verder aan. Ook Rolinco en Robeco lagen hoger in de markt.

Een zwakke stemming gaf KLM te zien. Rond het middaguur werden zaken gedaan op f 120, wat een verlies betekende van ruim f 5 ten opzichte van maandagmiddag. Van de internationale aandelen moest Hoogovens f 0,50 a chteruit op f 19,10. Koninklijke Olie ging met f 0,60 omlaag tot f 90,50 en Unilever verloor f 0,40 op f 143,20. Akzo daalde met f 0,40 tot f 24,10 en Philips handhaafde zich op f 21,50.

De scheepvaartaandelen brokkelden nog waf af en In de verzekeringssector was de stemming licht verdeeld.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.