+ Meer informatie

Een ongelijk juk

2 minuten leestijd

lende voorjaarsweer iets van heimwee in haar los maakt. Om het vlugst bij de bloemisterij van Turlings te komen kan ze het best de straatweg nemen, maar dan komt ze langs de fietsenmakerij van Zeegers en dat vermijdt ze als vanzelfsprekend. Ze gaat een zijstraat in, waarmee ze voorbij de bloemisterij uitkomt. Even later loopt ze door de grote kassen, die vol staan met kamerplanten, van het gewone en goedkope

DOOR ARJEN VAN HOORN tot exotische en dure soorten. Ze loopt langzaam langs de rijen, bewondert aandachtig de vele mooie planten en kan maar niet beslissen wat ze zal nemen. Er lopen nog enkele mensen en aan het geschuifel van voetstappen achter haar, schenkt ze geen aandacht. Dan hoort ze opeens een overbekende stem vlai achter zich, een stem die haar onverwacht als met een sprong enkele maanden terugvoert. „Ha, Nel... dat is toevallig... en wat lang geleden... hoe is het met jou?" Met een ruk draait ze zich om, terwijl het bloed naar haar wangen vliegt en haar hart plotseling wild bonkt, alsof ze echt geschrokken is. Maar het is alleen het onverwachte, het overrompelende van iets wat ze totaal niet verwachtte. Bart kijkt haar lachend aan, op dezelfde jongensachtige manier van altijd. Hij staat dicht achter haar, helemaal achter in de kas, waar nu niemand loopt. Ze kan niets zeggen, durft het niet, is bang zich te verraden. Want het flitst door haar heen: hierop heeft ze gewacht, onbewust, en met een gevoel dat ze daarmee verkeerd deed, want ze wilde bewust weer zwichten voor die blik in zijn ogen. En ze wist meteen, nadat ze hem had gezegd dat ze verder geen omgang meer wilde met hem, dat ze tegen de stem van haar hart insprak. Daarom had ze al die maanden de Dorpsstraat en de fietsenzaak vermeden en gezorgd dat ze Bart niet meer zou ontmoeten. Want haar gevoel voor hem was niet anders geworden. Daarom zwijgt ze ook nu. „Ben je je tong verloren? zei mijn moeder vroeger tegen mij. Of durf je niks meer te zeggen tegen me?" „Durven... durven... waarom niet. Wat heeft dat met durven te maken..,?" „O... dat weet je soms niet. Zoek je een plant?"

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.