+ Meer informatie

Nep-bom bij Amerikaanse ambassade

1 minuut leestijd

, Gistermiddag heeft de Haagse politie het verkeer op de wegen bij de Amerikaanse ambassade moeten afzetten in verband met een bomalarm bij de Amerikaanse ambassade aan het Lange Voorhout. Een voorbijganger zag daar een kistje staan met een tikkende wekker erin, ongeveer drie maal zo groot als een schoenendoos. Het kistje was met draadjes verbonden met een glazen pot met een witte substantie erin.

De politie heeft onmiddellijk de wegen rondom de Amerikaanse ambassade afgezet, ook trams en bussen mochten niet meer door. De plaats waar het kistje staat is door mensen van de ambassade afgeschermd met balen stro.

Op het Voorhout en het Tournooiveld stonden honderden mensen de komst van de explosieven-opsporingsdienst af te wachten. Op enige afstand stond een auto gereed va,n de eerste hulpdienst.

De explosieven-opsporingsdienst heeft kort voor zeven uur maandagavond vastgesteld dat het hier ging om een nep-bom, een bouwsel zonder explosieve lading.

Het verkeer in de Haagse binnenstad heeft van de nep-bom nogal overlast ondervonden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.