+ Meer informatie

Afscheid ds. J. Wieman Vlaardingen

2 minuten leestijd

VLAARDINGEN — Na zes jaar de Hervormde Gemeente (Geref. Bond) van Vlaardingen gediend te hebben hield ds. J. Wieman, van wijkgemeente Grote Kerk II gisteravond zijn afscheidspreek. De nieuwe gemeente van de scheidende predikant is Bodegraven.

Ds. Wieman bepaalde zijn gehoor bij 1 Cor. 15 vers 58: „Zo dan mijn geliefde broeders, zijt standvastig, onbeweeglijk, altijd overvloedig zijnde in het werk des Heeren, als die weet dat uw arbeid niet ijdel is in de Heere". De predikant zag dit hoofdstuk als een Hooglied van de hoop en de verwachting van de kinderen Gods. „Wat zijn de vruchten van het Woord Gods dat ik zes jaar lang hier heb mogen prediken in uw leven. Ja bent u nader tot God gekomen, is uw hart voor Hem opengegaan?, zo vroeg ds. Wieman de gemeente.

Na de predikatie werd het woord gevoerd door consulent, ds. C. Trouwborst van wijkgemeente Holy. Hij hoopt met Gods hulp het vele werk van de wijkgemeente Grote Kerk II te mogen verrichten. Hierna sprak het SGP-raadslid de heer M. W. Lensvelt namens de gemeente Vlaardingen, daar de afgevaardigde wethouder Wijnstok afwezig was.'Hij bracht zijn dank uit voor het opdragen van de burgelijke overheid in het gebed en- voor de persoonlijke adviezen van ds. Wieman betreffende principiële zaken.

„Ook hierin kwam duidelijk naar voren wat u ook gepredikt heeft, dat de mens bij brood alleen niet zal leven, maar bij alle Woord dat door de mond Gods uitgaat" (Matt. 4:4), aldus Lensvelt. Voorts werd er gesproken door ds. Verhoef, de heer Kreeft van de centrale kerkvoogdij en scriba de heer Van der Waal. Laatste spreker gaf ds. Wieman de zegenbede mee uit 2 Cor. 13:13 waarna de gemeente de predikant toezong de drie verzen van Psalm 134.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.