+ Meer informatie

Componist Hendrik Andriessen (88) overleden

1 minuut leestijd

HAARLEM — De componist-organist Hendrik Andriessen Is zondagavond in een verpleegtehuis in zijn geboorteplaats Haarlem op 88-jarige teeftijd overleden.

Hendrik Fransiscus Andriessen, 17 september 1^2 geboren, begon zijn muzikale loopbaan in 1916, toen hij organist werd van de St. Josephkerk in Haariem. Van 1934 tot 1949 vervulde hij deze functie bij de kathedraal van Utrecht. Verder was hü leraar aan het conservatorium in Amsterdam en directeur aan het Utrechts conservatorium en het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Van 1952 tot 1962 was hij buitengewoon hoogleraar in de muziekwetenschap aan de Katholieke Universiteit te Nijmegen.

Hendrik Andriessen stamde uit een muzikale familie. Zijn eerste lessen kreeg hij van zijn vader en zijn broer.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.