+ Meer informatie

egalisatie boerenbond 1 Polen goedgekeurd

inia:,,Er is geen andere mogelijkheid"

2 minuten leestijd

ARSCHAU — Het Poolse parlement heeft woensdag met bijna al-

;ne stemmen de wet aangenomen, die de basis legt voor legalisatie de boerenvakbond „Solidariteit", Verder krijgt het vrije Poolse erbond Solidariteit eigen programma's voor radio en televisie, rnaast komt er eigen studioruimte voor de centrale van Lech Wale\é[ blijft men onderworpen aan de censuur. ! landbouw is in Polen in meerdereen particuliere aangelegenheid. ;veer 80 procent van het bouwland gendom van zelfstandige boeren, zijn in totaal 3,5 miljoen mensen, hen zijn er naar schatting al zeker miljoen lid van „Solidariteit voor landige boeren". In het parlement ie geen enkele afgevaardigde teIe legalisering van een eigen boe)nd. Slechts vier parlementsleden elden zich van stemming in de tie, die maandenlang onbespreekheette te zijn voor de politieke leiin Warschau.

Reactie Kania
is geen andere mogelijkheid om uit het slop te halen dan langs de ran de socialistische vernieuwing, deze woorden heeft partijleider Slav Kania woensdag zijn instembetuigd met het besluit van het e parlement, een zelfstandige )nd van boeren toe te laten. leider van de PVAP zei erop te ver•en, dat het buitengewone partijes in juli de koers van de socialis

vemieuwing zal bevestigen, het oog op het nationale belang en t van de opbouw van het SocialisPolen is er geen alternatief", alania die er de nadruk op legde dat vjet-Unie er vertrouwen in heeft, ; Poolse partij op eigen kracht de !men in het land oplost. Aan de ant komen er flink wat wijziginI de partijleiding en in het ledenid, maar anderzijds acht Kania uiteit nodig.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.