+ Meer informatie

Inflatiecijfer VS gunstig

1 minuut leestijd

WASHINGTON (KRF) - De detailhandelsomzet in de Verenigde Staten heeft zich in juni veel ongunstiger ontwikkeld dan was verwacht op grond van de tekenen van economische herstel. De prijsontwikkeling was daarentegen gunstig, zo blijkt uit gisteren gepubliceerde cijfers van de Amerikaanse regering.

De detailhandelsomzet nam vorige maand af met 0,2 procent. Economen hadden in doorsnee een toeneming verwacht met 0,7 procent. Er was een achteruitgang in vrijwel alle sectoren behalve de autoverkoop.

De omzetgroei in mei is herzien van 1,0 procent tot 0,8 procent, en de vermindering in april van 0,4 tot 0,3 procent.

De producentenprijzen daalden in juni met 0,3 procent na een stijging met 0,6 procent in de voorgaande maand.

De energieprijzen gingen met 1,4 procent omlaag en de levensmiddelenprijzen met 0,6 procent. Zonder deze twee sterk fluctuerende componenten was het indexcijfer voor de producentenprijzen onveranderd in vergelijking met een stijging van 0,4 procent in mei.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.