+ Meer informatie

Eropuit ThuisTips

3 minuten leestijd

Natuurfoto-expositie
Gedurende de maand april is er een foto-expositie te zien in de Gemeente Bibliotheek te Vlaardingen. Het gaat om foto's van natuurfotograaf Adri Hoogendijk uit Vlaardingen, die zijn expositie het thema "Tussen mist en tegenlicht" meegaf. Als de bibliotheek open is, kunt u ook de foto's bekijken: Waalstraat 100, tel. 010-43 43 900. In mei en juni hangt deze tentoonstelling in \/erpleeghuis Weerthoven te Sliedrecht. Kerkbuurt 200, tel. 01840-12033.

Oranjebeurs
Op 27 maart is er een beurs in 's-Gravendeel voor verzamelaars van Oranje-spullen. Voorwerpen van aardewerk en porselein, lepeltjes, Tshirts, fotomateriaal, boeken, bladen, enz. treft u er aan. De beurs is georganiseerd door Oranjeverzamelaars en heeft plaats in "Ons centrum". Kerkstraat, 's-Gravendeel. Te bereiken via station Dordrecht, vandaar buslijn 165 of 166 naar het weegje in 's-Gravendeel. Dan is het nog 1 minuut lopen. De toegangsprijs is 2 gulden. Voor inlichtingen en reserveringen: tel. 01853 - 3278 (mevr. Van de Boogaard).

Bijbelse bomen
Planten en bomen in het land van de Bijbel vormen het onderwerp van een actieboekje van uitg. Medema en het CLK. Tien planten worden min of meer uitgebreid besproken, zoals gerst, granaatappel, wijnstok e.d. Uiteraard wordt daarbij steeds naar de Bijbel verwezen. Van elke plant/boom is een fraaie kleurenfoto opgenomen. Voorafgaand aan de plantbeschrijvingen staan drie korte meditatieve stukjes, getiteld: Dood en opstanding. Dorheid en vrucht, Arbeid en beloning.
"Laat de aarde het u vertellen" door prof. dr. L.J. Musselman en mr. H.R Medema; uitg. Medema. Vaassen; 12,5 x 17cm,62blz.,t/m10 april ƒ 4,50, daarna + ƒ14,50.

Natuurfoto's Anne Kalkhoven
Bij de natuurfoto's van Cees Buijs schrijft Anne Kalkhoven geregeld verhalen voor Terdege. Maar zij fotografeert zelf ook. Daarvan is in bezoekerscentrum Zandenbos te Nunspeet een expositie te zien. Het thema is "Spontane ontmoetingen". U kunt de natuurfoto's bezichtigen t/m 24 april. Inlichtingen: Zandenbos, 03412-52996.

----------------------------------------------------------------------------------------
Aquarelcursus
Er zijn nog enkele plaatsen op de aquarelcursus: 26 maart
(a.s. donderdag!), 6 en 8 april. 26 maart en 8 april zijn vervolgcursussen,
6 april is voor beginners. Voor meer informatie: bell 495333, vragen naar
Rika de Jong.

----------------------------------------------------------------------------------------
vervolg van pag. 69

"Uw volk is mijn volk" bevat korte mediaties over bijbelboek Ruth. In 42 hoofdstukjes wordt het gehele bijbelboek behandeld. Ds. Vergunst wijst steeds weer op het beeld van Ruth als van een mens die tot Christus komt en Boaz als een type van Christus.
"Uw volk is mijn volk" door ds. A. Vergunst;
uitg. Den Hertog, Houten; 171 blz., ƒ 24,90.

Voor meer informatie en bestellingen: JBGG, postbus 79,
3440 AB Woerden, tel. 03480 - 18587.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.