+ Meer informatie

Warme maaltijden voor bejaarden Barendrecht

Raad geeft financiële steun

2 minuten leestijd

BARENDRECHT — Sinds december 1979 krijgen de oudere inwoners van Barendrechtt elke dag een warme maaltijd thuis bezorgd. Deze maaltijden worden betrokken van het bejaardenhuis Borgstede. Aangezien door Borgstede slechts een beperkt aantal kan worden verzorgd in verband met de geringe capaciteit van de keuken wordt thans gezocht naar een oplossing waarbij het aantal warme maaltijden kan worden uitgebreid tot 20 per dag.

Dat aantal is gebaseerd op het landelijk ervaringscijfer. Er is een werkgroep van vrijwilligers genaamd „Tafeltje dek je" die dit werk organiseerd. Samen met die werkgroep heeft het college van b en w gezocht naar een oplossing. Dinsdagavond werd aan de gemeenteraad voorgesteld om het voormalige magazijn van het waterleidingbedrijf in te richten voor het opwarmen van de diepgevroren maaltijden die elders worden bereid. Deze maaltijden van het zogenaamde Humanitas-systeem zijn smakelijk en van goede kwaliteit, aldus het college in het voorstel aan de gemeenteraad. Voor het in orde brengen van de genoemde ruimte en de benodigde apparatuur is een bedrag van 160.000 gulen nodig, terwijl de jaarlijkse exploitatiekosten 15.000 gulden zullen bedragen. Mevrouw Den Elt (PvdA) was het er niet mee eens dat er twee soorten maaltijden zijn met een prijsverschil van 1,00 gulden. De heer Van Heest (CDA) achtte het verzorgen van warme maaltijden een belangrijke zaak. Hij had veel waardering voor het particulier initiatief van de dames die de maaltijden verzorgen. De heer Van Krimpen (SGP) had, evenals de andere fracties, geen bezwaar tegen de kosten van verbouwing en inrichting.

Wethouder Matthijsse zei in zijn antwoord dat er maaltijden met en zonder soep zijn, vandaar het prijsverschil van 1.00 gulden. De maaltijden die op medische en sociale indicatie verstrekt worden zijn van uitstekende kwaliteit. Hij was het niet eens met de heer Van Krimpen voor wat betreft het gratis bezorgen. De dames doen veel werk en bovendien maken zij kosten in verband met het gebruik van de auto. Een kleine vergoeding acht ik dan ook juist, aldus wethouder Matthijsse. Ten slotte gingen alle fracties akkoord met het voorstel.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.