+ Meer informatie

Predikanten overleden

1 minuut leestijd

ROTTERDAM — Op 19 mei is overleden te Rotterdam (oud 68 jaar) de Hervormde Gijsbert van Noordennen uit Ridderkerk. Hij was in de bezettingsjaren een paar jaar evangelistvoorganger van de toenmalige rechtzinnige hervormde evangelisatie te Schagen (NH) en na de bevrijding ongeveer 10 jaar eerst zendeling-leraar en na 1951 zendingspredikant en als zodanig docent aan de TH te Bandjermasin, Borneo in het voormalige Ned. Oost-Indië. Na zijn terugkeer in Nederland diende hij van 14. aug. '55 tot zijn emeritaat op 1 sept. 1977 de Herv. gem. van Berkel en Rodenrijs '55-'67; Krabbendijke '67-'72 en die van Heerjansdam-Kijfhoek.

Op 15 mei is te Groningen overleden (oud 83 jaar) Willem Moene. Hij was eerst enige jaren werkzaam bij het onderwijs te Nijkerk (Vel.) en diende naderhand van 8 april 1923 tot zijn emeritaat op 2 sept. 1962 de Geref. kerken van Oostburg van '23-'25; de Lier van '25-'47 en die van Ten Boer.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.